Καταρχήν θα ήθελα να εξηγήσω λέγοντας αδέρφια μου, τι εννοώ.

Αδερφός μου είναι ο οποιοσδήποτε μαχητής του καλού.

Σημασία δεν έχουν η θρησκεία και τα πολιτικά πιστεύω διότι κατά την ταπεινή μου άποψη αυτή την στιγμή κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια.

Αυτό που έχει σημασία είναι μέσα του να υπάρχει φιλαλήθεια, Ειρήνη, δικαιοσύνη, σοφία και πάνω από όλα αγάπη.

Και όταν φανερωθεί η αλήθεια στην γη είμαι σίγουρος ότι σε όποια θρησκεία η πολιτικό χώρο ανήκει αυτός ο άνθρωπος θα την ακολουθήσει.

Οπότε απευθύνομαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς, Έλληνες και μη .

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

O Σοιμπλε και η Μερκελ λενε......

O Σοιμπλε και η Μερκελ λενε: "αμα κρατησετε τις δεσμευσεις σας δεν υπαρχει περιπτωση   να φυγετε απο το Ευρω".
Και πραγματικα εχω μια απορια. Μα τελικα για τοσο λιγους μας εχουνε;  Για τοσο μεγαλα κοροιδα;
Ναι, μας κοροιδευουν απροκαλυπτα, χωρις ιχνος ξεδιαντροπιας, μπροστα στην μουρη μας, με τον χειροτερο τροπο.
Μας προβαλουν κατι τυπακια "ειδημονες"  τα οποια  εχουν παει  λεει στα "καλυτερα" σχολεια που βγαζουν λαμπρους  επιστημονες. Μεγαλος επιστημονας σου λενε, εχει σπουδασει στο ταδε μεγαλο πανεπιστημιο,  εχει μαθει τα παντα για την μεγιστοποιηση του κερδους.
 Το οτι ο καθε ανθρωπος εχει πολυ μεγαλυτερη αξια απο εναν αριθμο και  κατι χαρτακια που τα ονομαζουμε χρηματα, του το χουν μαθει; Οχι βεβαια.
 Δεν το θελουν ετσι το σκλαβακι τους! Το θελουν τελειο, να κανει οτι του λενε, Περιορισμενης ευθυνης, ωστε να μην χρειαζεται να παιρνει πρωτοβουλιες. Γιατι κανενας ανθρωπος με υγιη νου και στοιχειωδη ευφυια δεν θα εκανε αυτα τα πραγματα. Δημιουργουν τα τελεια σκλαβακια.  
Εχουμε λοιπον τοποθετημενους τετοιους ανθρωπους παντου πανω στη γη να μας επαναλαμβανουν οντας "ειδημονες", εικοσιτεσσερις ωρες το εικοσιτετραωρο, παντου στην καθημερινοτητα μας, ποσο σημαντικοτερα ειναι τα χρηματα σε σχεση με τον ανθρωπο. Και οτι δεν μπορεις να κανεις χωρις αυτα. Να εισαι δηλαδη ο δουλος του χρηματος, και το χειροτερο: να το κανεις με την ιδια σου την θεληση.

Αμεσως μετα, αυτοματα σχεδον, μου δημιουργειται μια δευτερη απορια. Γιατι το κανουμε αυτο στον εαυτο μας; Γιατι τον εχουμε υποτιμησει τοσο; Για ποιο λογο παιζουμε το παιχνιδι τους και χορευουμε στο ρυθμο που μας εχουν επιβαλει;
Πρεπει οπωσδηποτε να κανουμε μια υπερβαση. Την μεγαλυτερη υπερβαση ολων. Την  πιο σκληροπυρηνικη. Το ξερω πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα. Αλλα το πρωτο, το πιο σημαντικο ειναι να αλλαξουμε πρωτα εμεις, ο καθενας απο εμας να σταματησει επιτελους αυτο τον σιχαμερο χορο.
Να σεβαστουμε  πρωτα απο ολα τον εαυτο μας, σεβομενοι ολους τους  συνανθρωπους μας. Να μας γινει παιδεια, τροπος ζωης. Να γινουμε παραδειγμα ωστε να αλλαξουν και οι διπλα μας. Να φερομαστε στους αλλους οπως θα θελαμε να μας φερονται.
Αυτο ειναι και το μονο που πραγματικα φοβουνται. Γιατι το παιχνιδι που παιζουν θελει δυο, αλλιως δεν παιζεται.

Μη κατακρινετε, για να μην κατακριθειτε, διοτι με το κριτηριο που κρινετε θα κριθειτε, και με το μετρο που μετρατε θα μετρηθειτε. Γιατι βλεπεις την αγκιδα, που ειναι στο ματι του αδερφου σου, ενω το δοκαρι, που ειναι στο ματι σου, δεν το παρατηρεις; ή πως θα πεις στον αδερφο σου, " αφησε με να βγαλω την αγκιδα απο το ματι σου", οταν υπαρχει εκεινο το δοκαρι στο δικο σου ματι; Υποκριτη, βγαλε πρωτα απο το δικο σου ματι το δοκαρι, και τοτε θα δεις καθαρα για να βγαλεις την αγκιδα απο το ματι του αδερφου σου.
 Κατα Ματθαιο κεφ 7  1-5

Ολα οσα θελετε να σας κανουν οι ανθρωποι, κανετε και σεις τα ιδια σε αυτους. Αυτος ειναι ο νομος και οι προφητες.
Κατα Ματθαιο κεφ 7  12

3 σχόλια:

ShareThis