Καταρχήν θα ήθελα να εξηγήσω λέγοντας αδέρφια μου, τι εννοώ.

Αδερφός μου είναι ο οποιοσδήποτε μαχητής του καλού.

Σημασία δεν έχουν η θρησκεία και τα πολιτικά πιστεύω διότι κατά την ταπεινή μου άποψη αυτή την στιγμή κανείς δεν κατέχει την απόλυτη αλήθεια.

Αυτό που έχει σημασία είναι μέσα του να υπάρχει φιλαλήθεια, Ειρήνη, δικαιοσύνη, σοφία και πάνω από όλα αγάπη.

Και όταν φανερωθεί η αλήθεια στην γη είμαι σίγουρος ότι σε όποια θρησκεία η πολιτικό χώρο ανήκει αυτός ο άνθρωπος θα την ακολουθήσει.

Οπότε απευθύνομαι αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς, Έλληνες και μη .

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Το φως των ανθρώπων

Στην αρχή υπήρχε ο Λόγος και ο Λόγος ήταν προς τον Θεό και ο Θεός ήταν ο Λόγος. Αυτός υπήρχε από την αρχή προς τον Θεό.
Όλα έγιναν δι'αυτού και χωρίς αυτόν τίποτε δεν έγινε από όσα έχουν γίνει. Μέσα σε αυτόν υπήρχε ζωή και η ζωή ήταν το φως των ανθρώπων. Και το φως φωτίζει στο σκοτάδι αλλά το σκοτάδι δεν το κατανίκησε.
Παρουσιάστηκε κάποιος ανθρωπος, απεσταλμένος από τον Θεό, του οποίου το όνομα ήταν Ιωάννης. Αυτος ήρθε χάριν μαρτυρίας, να μαρτυρήσει για το φως, για να πιστέψουν όλοι δι' αυτού. Δεν ήταν εκείνος το φως αλλά ήρθε να μαρτυρήση για το φως.
Το φως το αληθινό, το οποίο φωτίζει κάθε άνθρωπο, ερχόταν στον κόσμο. Στον κόσμο ήταν και ο κόσμος από αυτόν έγινε αλλά ο κόσμος δεν τον αναγνώρισε. Στους δικούς του ήρθε αλλά οι δικοί του δεν τον δέχθηκαν.
Σε όσους όμως τον δέχτηκαν, έδωσε εξουσία να γίνουν παιδιά του Θεού, σε εκείνους δηλαδή που πιστεύουν το όνομα του , οι οποίοι ούτε από αίματα, ούτε από θέλημα σαρκός, ούτε από το θέλημα ανδρός, αλλά από τον Θεό γεννήθηκαν.
Και ο Λόγος ενσαρκώθηκε και έμεινε μεταξύ μας και είδαμε την δόξα του, μια δόξα που έχει ένας μονογενής Υιός από τον Πατέρα, γεμάτος χάριν και αλήθεια.
Κατά Ιωαννη κεφ 1  1-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis